Als jij eraan denkt om een personal trainer te worden, dan is het verstandig om eerst een personal trainer opleiding te volgen. Er zijn basisopleidingen die je kunt doen en daar kun je dan later op verder gaan door voor een bepaalde specialisatie of aandachtsgebied te kiezen. Een personal trainer opleiding is niet verplicht en iedereen kan zich inschrijven en beginnen. Toch is het niet verstandig om zonder dit papiertje aan de slag te gaan. Hier lees je over de mogelijkheden die je hebt na het volgen van de training en de redenen waarom je dit papiertje graag wilt hebben.

 

Waarom een personal trainer opleiding volgen?

Er zijn verschillende belangrijke redenen waarom het beter is om een personal trainer opleiding te volgen voordat je aan de slag gaat.

  • Je bent verantwoordelijk voor de gezondheid van je cliënten. Een verkeerde beslissing omdat je de kennis niet hebt kan desastreus zijn voor hen en voor jouw carrière.
  • Met een diploma kom je sneller aan een baan bij de sportschool.
  • Wil je als freelancer werken, dan zal je meer cliënten werven als je hen kunt laten zien dat je de kennis en achtergrond hebt om je baan uit te voeren.

 

De basisopleidingen

Er zijn twee opleidingen, namelijk Fitnesstrainer A en B die over het algemeen gezien worden als een hele goede basis. Je leert tijdens deze complete personal trainer opleiding alles wat je nodig hebt om een succesvol trainingsplan te ontwikkelen en deze op maat te maken voor je cliënt. Daarbij leer je over onderwerpen zoals krachttraining, blessurepreventie, anatomie, voedingsleer en inspanningsfysiologie. Er is een theorie- en een praktijkgedeelte, wat om je diploma te halen moet je ook een aantal uren stage lopen. Dat is niet meer dan logisch, want met alleen theoretische kennis is de overgang naar de praktijk wel heel erg groot.

 

Aan het werk

Heb je je personal trainer opleiding A en B succesvol afgerond, dan kun je op zoek gaan naar werk. Veel personal trainers gaan eerst in loondienst. Je kunt dan veel ervaring opdoen, hebt een vast inkomen elke maand en weet zeker dat je klanten krijgt. Na een tijdje in loondienst kun je overwegen om zelf een bedrijf op te zetten en freelance personal trainer te worden. De sportschool is dan een uitstekend opstapje, omdat je daar al een klantenbestand en netwerk hebt opgebouwd om op verder te gaan.

 

Een specialisatie

Je hebt je personal trainer opleiding gehaald en je hebt een paar jaar ervaring. Dit is de tijd om je verder te ontwikkelen. Met je personal trainer opleiding diploma kun je allerlei andere opleidingen volgen en kun je je gaan specialiseren. Denk dan bijvoorbeeld aan revalidatie, het trainen van professionele bodybuilders, hormoon training en het helpen van vrouwen in de overgang of het coachen van je cliënten op het gebied van voeding en mindset. De mogelijkheden zijn groot en doe jij het goed, dan ga je een glansrijke carrière tegemoet. Kijk voor alle informatie over de opleiding op https://overloadworldwide.nl/.