Misschien heb je er wel eens eerder van gehoord: Adobe Indesign. Voordat ik ga vertellen wat de voordelen zijn van het werken met Adobe Indesign, is het eerst belangrijk om te weten wat het precies is en wat je er in grote richtlijnen mee kan. In deze blog ga ik dus de voordelen van het werken met Indesign toelichten. Maar dus eerst: Wat is Adobe Indesign?

Wat is Adobe Indesign

Adobe Indesign is een online applicatieprogramma van de softwareontwikkelaar Adobe. In deze online applicatie is het mogelijk om content, lay-outs en allerlei andere visuele vormen uitgebreid te bewerken. Tevens kan je hier documenten creëren voor onder andere de volgende dingen: publicaties, digitale media, drukwerk zoals tijdschriften, boeken en andere vormen van drukwerk. Alles is mogelijk! Ook het maken van een poster of de invulling van een billboard. Door de vele keuze en mogelijkheden is het natuurlijk lastig om hiermee te werken. Daarom kan je bijvoorbeeld een cursus indesign volgen om de basis onder de knie te krijgen!

Voordelen Adobe Indesign

Zoals ik al eerder zei: de mogelijkheden zijn eindeloos. Dat maakt Adobe Indesign de favoriet onder vele grafische ontwerpers. Het is zoveel meer dan het bewerken van een foto (zoals bijvoorbeeld photoshop) of het maken van tekeningen met Illustrator.

Een ander voordeel die ook al een beetje benoemd is: de functies voor het bewerken zijn net als de mogelijkheden ook eindeloos. Bij het bewerken via Indesign is niks te gek! Denk aan functies zoals: transparantie, achtergronden, filters en bewerken tot in de laatste detail. Zo kan jij de mooiste digitale media maken! Of ben je bezig met een drukwerk? Dan is het tevens mogelijk elke pagina tot op de detail aan te passen!

Vrijwel elk bedrijf die veel doet met creatieve visuele vormgeving maakt gebruik van Adobe Indesign. Om dit dan ook op je CV te hebben staan ben je zeker in het voordeel ten opzichte van andere sollicitanten. Een voordeel voor jou dus!

Cursus Indesign volgen

Zoals je hierboven misschien al hebt gezien is er een link naar een cursus indesign die je kan klikken om een goede cursus indesign te volgen.  Hierin worden de belangrijkste kneepjes aangeleerd door professionals die hier alles vanaf weten. Alles wordt verzorgd tijdens de training. Door de kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht op aspecten waar jij vastloopt. Benieuwd naar andere cursussen die Learnit aanbiedt? Klik hier!